Slaapzakjes

 

Een slaapzak geeft jouw kleintje een geborgen gevoel en het beperkt de bewegingsvrijheid.

Bij Jollein vind je altijd de perfecte slaapzak voor in de winter, de zomer of de seizoenen ertussen. 

 vp 

 

De slaapzakken zijn allemaal voorzien van een trendy kleur of printje. Nieuw bij Jollein is de 4-seizoenen slaapzak die uit twee delen bestaat zodat je hem het hele jaar door kunt gebruiken. Al onze slaapzakken zijn getest op TOG-waarde, deze vind je terug in de omschrijving of op de verpakking van het product. Snuggle away!

Welke slaapzakken zijn er voor je baby?

Wanneer je op zoek bent naar een slaapzak voor je baby is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur. Dit is namelijk de voornaamste factor waarop je een slaapzakje afstemt. In de zomer is een dunne zomerslaapzak voldoende maar in het najaar of voorjaar kan dit te koud zijn. De TOG-waarde is daarbij een goede leidraad. Een zomerslaapzak heeft een TOG waarde van 0.5 tot 1.0 Een winterslaapzak heeft een TOG waarde van 3.0 Voor het voor- en najaar is een slaapzak met een TOG-waarde van 2.0 geschikt. 4-seizoenen babyslaapzak Wanneer je liever niet drie verschillende varianten wil aanschaffen is een 4-seizoenen slaapzak ideaal.

Deze babyslaapzakjes bestaan uit een buitenslaapzak en een uitneembare binnenslaapzak. De binnenslaapzak is vaak geschikt als dunne zomerslaapzak, de buitenslaapzak voor het voor- en najaar en gecombineerd wordt het een winterslaapzak. Afritsbare mouwen Daarbovenop heb je ook nog babyslaapzakjes waarbij de mouwen afgeritst kunnen worden. Afhankelijk van de basis TOG-waarde kun je zo een slaapzakje geschikt maken voor een iets warmer jaargetij.

Vanaf wanneer mag je baby in een slaapzakje slapen?

Je kunt je baby al vanaf de geboorte in een slaapzakje laten slapen. Een slaapzak is namelijk een hele veilige manier om je kindje te laten slapen. Doordat een babyslaapzak mouwen heeft en nauw om het bovenlijfje sluit, kan de slaapzak niet draaien of omhoog kruipen. Een slaapzak blijft ook altijd goed liggen waardoor je baby het niet koud krijgt.

Welke maat slaapzak heeft je baby nodig?

Jollein babyslaapzakjes zijn er in 3 lengtematen: 70 cm, 90 cm en 110 cm. Om de juiste lengte voor je baby te bepalen meet je de lengte van je baby van de schouders tot aan de voetjes. Tel daar 15 cm bij om tot de globale lengte te komen. Kies de slaapzak die het dichtste bij deze lengte komt. Wanneer je baby de slaapzak aan heeft moet de bovenzijde goed sluiten. Bij een goed sluitend slaapzakje kun je een gesloten slaapzak niet over het hoofd uit doen en zijn de armpjes niet terug door het armgat te duwen. Dit is nodig om er voor te zorgen dat de slaapzak goed aan blijft en er geen verstikking kan optreden.