HielklovenHielkloven ontstaan vaak door een overschot aan eelt op de voeten. Als deze droge huid barst, kun je kloven krijgen. Dat kan behoorlijk pijnlijk zijn.

Naast het voorkomen van een te dikke eeltlaag door te zorgen voor goed schoeisel, is het zaak de vochthuishouding in de huid van je voeten op peil te houden. Van nature hebben onze voeten weinig talgklieren. Hierdoor produceert de huid minder huidvetten en is de kans op uitdroging groot. Door de vochthuishouding op peil te houden, houd je de huid zacht en soepel waardoor je hielkloven voorkomt.

Onze speciale Eelt- en klovenzalf Voet geeft verlichting bij hielkloven. De zalf bevat een hoog percentage wolvet. Wolvet lijkt op ons eigen huidvet en is daardoor uitstekend in staat de vetten in onze opperhuid snel aan te vullen. Hierdoor herstelt de balans in de vochthuishouding en zal de droge huid verzachten waardoor de hielkloven worden tegengegaan. De werking van het wolvet wordt ondersteund door de toevoeging van kamfer, arnica, calendula, vitamine-E en voedende natuurlijke oliën.