Eelt op voetenEelt beschermt de huid van onze voeten. Door overbelasting kan een overschot van eelt ontstaan, meestal rondom je hiel. Dit overschot wordt veroorzaakt door te veel druk op de huid van de voet, bijvoorbeeld door slecht zittend schoeisel of bij een staand beroep.

Overtollig eelt kan leiden tot likdoorns, eksterogen of hielkloven. Deze kloven zien er minder fraai uit en kunnen pijnlijk zijn.

Een teveel aan eelt voorkom je door je voeten goed te verzorgen. Huidvetten helpen de vochthuishouding van de huid in balans te houden, maar de huid van onze voeten produceert minder huidvetten dan onze overige huid. Je ondersteunt daarom de huid van je voeten door ze in te smeren met een voedende, hydraterende voetcrème. Door de huid zacht en soepel te houden, wordt eeltvorming tegengegaan.

Onze Schapenwol Voetcrème heeft als basis het natuurlijke wolvet. Wolvet lijkt in samenstelling op onze eigen huidvetten en is daardoor bij uitstek geschikt om de vochthuishouding van je huid te ondersteunen.

Heb je last van overtollig eelt en ben je bang voor hielkloven? Dan biedt onze Eelt- en klovenzalf Voet uitkomst. Deze zalf bevat 88% wolvet en daarnaast kamfer, arnica, calendula, vitamine-E en voedende natuurlijke oliën. Hierdoor wordt de huid extra gevoed en soepel gemaakt.